Karin Jonsson Nutrition
Karin Jonsson Nutrition

Tjänster för företag

Välkommen som företag till mig och mina tjänster!

Jag erbjuder tjänster till alla typer av livsmedelsföretag, men även till andra företag som på något sätt vill stärka sin hälsoprofil eller främja hälsan hos sina anställda. Det kan handla om allt från nutritionsexpertis åt livsmedelsföretag och livsmedelsbutiker till näringsberäkning av rätter/menyer och utformning av hälsosamma alternativ åt restauranger, likväl som kostrådgivning och föreläsningar.


Tjänster för livsmedelsföretag

Att arbeta med hälsosamma livsmedel och livsmedelsföretag är något som ligger mig särskilt varmt om hjärtat! Jag håller mig kontinuerligt uppdaterad genom vetenskapliga artiklar, deltagande på nationella och internationella konferenser inom kost, hälsa och livsmedel samt via ett stort nätverk av nutritionister, dietister och forskare. Idag handlar utveckling av, och kommunikation kring, hälsosamma produkter till stor del om att kunna navigera i djungeln av närings- och hälsopåståenden. Allt som knyter an till näring och hälsa och era produkter, och som i någon form når konsumenter, är strikt reglerat i EU-förordningen om närings- och hälsopåståenden. Det är långt ifrån självklart var informationen finns och hur den ska tolkas. Här har jag varit med från början och ser det som en fantastisk möjlighet att få bidra med min kunskap och hjälpa företag hitta rätt. Nedanstående tjänster är ytterligare förslag på vad jag kan erbjuda ert företag inom näring, kost, hälsa och vetenskap i relation till era livsmedel.

Konferenstjänster

På ert uppdrag åker jag på relevanta konferenser och ger er en sammanfattning från sammankomsten. Detta besparar er arbetstid samtidigt som ett obegränsat antal anställda kan få del av informationen. Jag kan även föra med mig specifika frågeställningar till konferensen där jag diskuterar dessa med föredragshållare.

Produktutveckling/marknadsföring

Jag kommer med nya idéer utifrån ert befintliga sortiment samt bollar era egna idéer vad gäller både produktutveckling och marknadsföring inom hälsa. Jag kan delta på workshops som både föreläsare och bollplank, men även granska befintliga produkter och befintlig reklam för att säkerställa att reglerna kring närings- och hälsopåståenden efterlevs – eller att era hälsosamma produkter/recept verkligen speglar vad vetenskapen säger är hälsosamt.

Vetenskaps/nyhetsbevakning

Jag bevakar på ert uppdrag information och vetenskap inom önskat område. Jag skriver också lättlästa vetenskapliga rapporter/sammanfattningar om önskat område.

Anordning av hälso- eller vetenskapskonferenser/events

Jag ordnar konferenser och events som har med hälsa att göra i ert företags regi.

Utbildning/föreläsning

Jag föreläser hos ert företag inom önskat område.


TILL TOPPEN AV SIDAN

Tjänster för livsmedelsbutiker

Som livsmedelsbutik kan det vara en god investering att satsa på sin hälsoprofil, med tanke på dagens hälsomedvetna konsumenter. Intresset är otroligt stort för kost och hälsa och konsumenterna känner sig många gånger förvirrade bland alla larm som basuneras ut. Är tillsatser farligt? Är kolhydrater farligt? Eller bara allmänna funderingar som om vit fullkornspasta är lika nyttig som vanlig fullkornspasta. Vad är egentligen vitt fullkorn? Och vad ska jag steka i, smör eller olja?

I min roll som kostrådgivare och föredragshållare blir konsumenternas engagemang och behov av att ställa frågor tydligt. I min kontakt med livsmedelsindustrin får jag en fördjupad kunskap om tankarna bakom livsmedlen och genom min utbildning och mitt arbete som doktorand har jag kunskap om livsmedlens betydelse för hälsan. Jag står till ert förfogande med min kompetens likväl som mitt engagemang och passion för mat och hälsa. Nedanstående tjänster är förslag på vad jag skulle kunna erbjuda er livsmedelsbutik.

Fråga nutritionisten

Jag kommer till er under några timmar, exempelvis en lördagsförmiddag, då jag står vid ett bord med skylten ”Fråga vår nutritionist!” eller ”Fråga vår näringsfysiolog!”. Gärna tillsammans med lite smakprov av frukt eller nötter eller annat hälsogott. Då får konsumenterna möjlighet att ställa alla sina frågor om kost och hälsa. Butiken får mervärde genom att ha en nutritionist i butiken, vilket ger butiken en stark hälsoprägel och lockar fler kunder. Även personalen får möjlighet till dialog med en nutritionist och tillgång till expertkunskap inom kost, hälsa, livsmedel och vetenskapen bakom.

Temapresentationer

Temapresentationerna fungerar på samma sätt som ”Fråga nutritionisten” med tillägget att jag presenterar produkter inom olika teman. Det kan vara teman med olika nyttiga produktgrupper såsom nötter eller fullkorn, eller teman som ”bra mat för hjärtat”. Då plockar jag ihop lämpliga produkter vid mitt bord och jag kan efter ert önskemål utforma nyttiga och goda recept som får provsmakas. De kan även näringsberäknas och delas ut som receptblad. Försäljningen av livsmedlet/livsmedelsgruppen som presenteras under en dag kommer med stor sannolikhet att öka under dagen samt även i framtiden.

Personalutbildning

Jag kommer och föreläser för personalen, antingen allmänt om kost och hälsa, eller om ett mer specifikt område som ni själva önskar fördjupa er i. Personalen får möjlighet att ställa alla frågor de själva har eller som de får av era kunder. Kunnig personal inom ett ständigt aktuellt område höjer standarden väsentligt på butiken i kundernas ögon.


TILL TOPPEN AV SIDAN

Näringsberäkning av rätter och menyer hos restauranger

Kunder och konsumenter är mycket hälsointresserade idag och många uppskattar att veta hur mycket energi, protein, fett och kolhydrater de stoppar i sig. Många är även intresserade av att veta till exempel hur mycket järn, C-vitamin och omega-3 de äter. Att kunna erbjuda någon typ av näringsberäkning på de rätter som säljs ger ett mycket proffsigt och medvetet intryck. Det visar att ni hänger med i hälsotrenden och är lyhörda för kunden. Beroende på vad det är för typ av måltider som ska näringsberäknas behöver jag arbeta på lite olika sätt. Det löser vi när vi diskuterar er repertoar och era önskemål.


TILL TOPPEN AV SIDAN

Utformning av hälsosamma rätter/menyer hos restauranger

Kunder och konsumenter blir allt mer hälsomedvetna och efterfrågan på hälsosamma måltider och recept ökar i samma takt. Att kunna erbjuda era kunder ett hälsosamt måltidsalternativ ger ett eftertraktat mervärde till restaurangen. Här kan jag arbeta på lite olika sätt, där jag bland annat kan:

• ge förslag på en rad ingredienser utefter vilka ni själva komponerar ihop en måltid

och/eller

• ge diverse olika färdiga måltidsförslag efter att ha inspirerats av er befintliga meny

Vi utvärderar de resulterande rätterna tillsammans och ni kan sedan med gott samvete erbjuda era kunder ett hälsosamma alternativ. Att det är nyttigt behöver absolut inte utesluta att det är gott, och det kan vara en intressant utmaning för ett finsmakarkök!


TILL TOPPEN AV SIDAN

Ditt förslag

Vad har just ditt företag för behov och önskemål? Du är mycket välkommen att kontakta mig med egna idéer!


TILL TOPPEN AV SIDAN