Karin Jonsson Nutrition

Samarbetspartners

Jag har haft förmånen att samarbeta med mycket trevliga och seriösa företag! Nedan ser du några exempel på tidigare och pågående samarbeten:

Santa Maria

Jag har bland annat föreläst och agerat bollplank i workshops för hälsosam produktutveckling och varit delaktig i utformning av Santa Marias produktstrategi där hälsa är en väsentlig del. Ett tidigt och mycket roligt projekt jag var involverad i handlade om att utforma en ”hälsodel” på Santa Marias hemsida med information om och guidning till näringsberäknade recept med olika hälsoprofiler. Santa Maria var därmed ett av de första företagen i Sverige som arbetade i enlighet med EU:s regler om närings och hälsopåståenden.

froosh

froosh är ett företag som tillverkar härligt fräscha smoothies. Jag agerar bollplank åt företaget och hjälper dem att granska deras reklam och vägleda dem inom reglerna för hälsopåståenden. Jag har även utformat en Frågor- och svar-del på deras hemsida.

Lantmännen / Chalmers Tekniska Högskola

Jag har ansökt om och blev, till min glädje, beviljad forskningsmedel från Stiftelsen Cerealia FoU (Lantmännen) för en litteraturstudie om näringsmässiga förändringar vid groddning av spannmål och baljväxter, med fokus på produktutveckling. Studien utförde jag i samarbete med Avdelningen för Livsmedelsvetenskaper, Chalmers, där jag numer dessutom är doktorand.

Transfer

Transfer är en ideell nätverksorganisation som samordnar föreläsare från näringslivet till gymnasieskolor. Jag har föreläst ideellt på flera gymnasieskolor i både Stockholm och Göteborg om sambandet mellan kost och hälsa och har träffat massvis av mer och mindre hälsointresserade ungdomar.

Nordic Wellness

Jag samarbetade med det fina och då nystartade gymmet Nordic Wellness medan de höll till i Göteborg, där jag hade kostrådgivning för gymmets medlemmar. Jag höll även i lite andra aktiviteter som föreläsning, smoothieprovning och cirkelträning. Nordic Wellnes är idag uppköpt av gamla fitnesskedjan ”Life”, vilka därmed också tog sig namnet Nordic Wellness.

Slim Food

Jag har näringsberäknat hela menyn hos restaurangen Slimfood som ligger mitt i Nordstan i centrala Göteborg. Jag tog även fram två extra hälsosamma rätter, en ”hälsosushi” och en ”hälsosallad”. Jag agerade därefter bollplank åt restaurangen i hälsofrågor, vilket ofta handlade om funderingar från deras gäster.

Newsec

Newsec är ett företag inom fastighetsbranchen som har sin administrativa göteborgsdel i centrala Göteborg, med över 100 anställda. För dem har jag utformat hälsosamma smoothies och nyttiga godsaker för att pigga upp i mörka höst- och förkylningstider.

Karin Jonsson Nutrition